Cégvezetés :

Rutterschmidt Károly

„Valahányszor azt mondják nekem, hogy ezt lehetetlen megcsinálni, tudom, hogy közel vagyok a sikerhez” – Flatley

Az embereket általában üzleti érdekek visznek rá egy cég megalapítására. Az én okom jóval összetettebb volt. Engem a személyes élményeim motiváltak arra, hogy életre hívjam az Adventúrát.

Élmények, melyeket akkor gyűjtöttem, amikor tíz éven keresztül terep-rally versenyző voltam, amikor első magyarként szívtam a Párizs-Dakar Rally „levegőjét”. Mert hiszek az outdoor csapatépítés hatékonyságában, hiszen számtalanszor láttam már, hogy cégen belül egymással rivalizáló vezetők hogyan kovácsolódnak hatékony csapattá a hegyoldalon felkapaszkodva. Titkaikat egymástól féltő értékesítők miként fedezik fel a nyílt kommunikáció hatékonyságát miközben egy terepjárót, próbálnak átjutatni a sártengeren, vagy hogyan forrnak csapattá az egymást addig alig ismerő kollégák egy agyafúrt ügyességi-logikai feladat megoldása közben. A dolog szépsége azonban nem a pillanatban rejlik, hanem abban, hogy ezek az élmények, tapasztalatok tovább élnek a mindennapokban, fejlesztve az egyén munkahelyi, otthoni kommunikációját, hatékonyságát. Éppen ezért választottam a tréneri munkát hivatásként.

Az évek távlatából, most már nyugodtan kijelenthetem, elértem, amit célként tűztem ki magam elé: az Adventúra ma már komoly referenciákkal rendelkező outdoor tréning cég, mely sikereit jól összeszokott, profi, tapasztalt trénerekből álló csapatának köszönheti, melynek révén minden Megrendelője egyedi kívánságait ki tudja kiszolgálni maximális hatékonysággal.

Ügyvezető, vezető tréner:

Rutterschmidt Andrea

„Az öröm nem a dolgokban van. Hanem bennünk.” – Richard Wagner

Az Adventúra csapatépítő tréning cég legfőbb erőssége, hogy önmaga is egy nagyon erős CSAPAT. Néhány mindenre elszánt férfi, akik megszállottként végzik hivatásukat. De egy tréning nem csak ebből áll: van eleje, közepe és vége. A terepjárók mindentudói, a sziklafalak és barlangok ördögei, a vizek urai nem szeretik a papírokat látni, ami valahol érthető.

Ahhoz, hogy egy-egy tréningről azokat a visszajelzéseket kaphassuk, emlyeket kapunk, úgy gondolom tartozik egy másik fontos dolog is: rendezvény színtű kell legyen az esemény. Hiszen szép dolog a kihívások elé állni, de nem árt, ha a megrendelő tudja mikor hová fog menni, milyen programban lesz része, van szállás és van mit enni a tréning ideje alatt, fogadnak minket az egyes helyszíneken és az engedélyek is rendben vannak. Jó ha kapunk előre egy pontos forgatókönyvet, hogy hogyan öltözzünk, mit hozzunk, mire számíthatunk, hogyan fogunk utazni, ki kísér bennünket, van biztosításunk, és van egy név és egy telefonszám, hogy ha bármi történik fel lehessen hívni és intézkedik valaki.

Mert amíg a fiúk a csapatot kovácsolják össze, tanítják a stresszoldás, a válságkezelés, a konfliktustűrés és a kommunikációs készség módszereinek elsajátítását, addig kell valaki aki az egész rendezvényt összefogja és adminisztrálja.

Sőt jó a végén megnézni a fotókat és a videofilmet, illetve átvenni az oklevelet, amely igazolja, hogy valami olyasmit tettünk, amit érdemes „kitenni a falra”.

Én pedig örömmel teszem mindezt a kitűzött cél, a siker elérése érdekében