Mire jó a csapatépítés?

Csapatépítés – HR szempontból

A tréningeinken való részvétel több területen is segítheti munkatársait abban, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból mindennapi munkájuk során. Az ideális összhatás két ellentétes irány dinamikájából alakulhat ki: egy részről segítheti embereit abban, hogy a bennük rejlő adottságokat, tapasztalatokat felszínre hozzák, és az adott pillanatban magabiztosan alkalmazni tudják; másrészről viszont alkalmassá teszi őket arra, hogy szükség esetén „visszavonuljanak”, alárendeljék magukat a közösség érdekeinek, vagy másik, az adott helyzetben hatékonyabb munkatársukat támogassák. Ennek a dinamikus egyensúlynak a megteremtése és maximális kihasználás lehet a kulcsa a csapatszintű együttműködési hatékonyság növelésének.

A koncentrációs, improvizációs, kombinatív készségek, a stressztűrő, helyzetfelismerő és problémamegoldó képesség, a kommunikációs készség csírái mindenkiben megvannak, de ezek kibontakoztatását ösztönözni kell.

Tréningjeink segítenek, hogy munkatársai megéljék és elsajátítsák a következőket:

Teljes koncentráció val való részvételt egy-egy feladat megoldásában;
A kommunikációs készség javítását, a pontos információfogadás és -átadás képességét;
A feladatok értelmezését, az összefüggések átlátását és a megoldási lehetőségek megkeresését közös gondolkodás révén;
Az erőforrások, és egyéni képességek összehangolását csapaton belül, hatékonyságot a közös munka révén;
Az egyéni agilitás felhasználását a csapatcélok érdekében, az egyéni célok alárendelését a közös érdekeknek;
Felelősségérzetet a feladat és a többiek irányában;
Bizalom kifejlesztését magunk és társaink iránt;

Csapatépítés – A cég munkatársai számára

Az Adventúra Tréning piaci elvárások alapján alakította ki profilját. Tréningjeinket azon elvárás alapján állítottuk össze, hogy programjaink segítséget nyújtsanak a stratégiai célkitűzések megvalósításához azon cégeknél, ahol a szervezeti struktúrából adódóan az egyes munkacsoportok, divíziók, osztályok tagjainak hatékony együttműködése elengedhetetlen. Speciális tréningjeink révén segítjük kialalakítani/fejleszteni az együttműködés hatékonyságát, a csapatszellemet és lojalitást. A megélt, és újra felidézhető közös élmények növelik az összetartozás érzését, igazi közösség létrehozását segítve elő.

Csapatépítés – A cég vezetői számára

A speciálisan vezetőknek tervezett tréningek abban kívánnak segíteni, hogy a hagyományos vezetői feladatok ellátásához (stratégia kialakítása, feladatkijelölés, ellenőrzési munka, projecttervezés) megfelelő tréningfeladatok sorával készséget és képességet tudjanak erősíteni a résztvevőkben.

A szűk időintervallumok, stresszhelyzetek és eszközök részleges hiánya melyekkel szembesülni kell a résztvevőknek és a feladatok sokszínűsége, szinessége alkalmat ad a vezetői képességek felszinre hozatalának és erősítést, önbizalmat ad a saját „énkép” kialakításában.

A kihívások ismétlődése segít a nagyobb és nagyobb feladatok megoldásában, a stratégiai gondolkodásban, erősíti az egymás iránti tolerenciát és mindezeken keresztül nagyobb teljesítményekre teszi képessé a résztvevőket.

A tréningek lehetőséget nyujtanak arra, hogy a vezetők tisztábban lássák képességeiket, felszinre kerülnek olyan erények és erősségek melyek ismeretében a folyamatos kihívások kereszttüzében is eredményesebb, felelősségteljesebb vezetői stratégiát és szemléletet alakíthatnak ki a résztvevők saját munkaterületükön vagy akár magánéletükben.

Csapatépítés – Miért velünk?

Mert profilunkat az Önök igényei alapján alakítottuk ki, egyedi tréningtípusokat kínálunk, rugalmasan az Ön és cége igényeihez igazítva
mert szakmai felkészültségünk folyamatosan frissül, cégünk dinamikusan fejlődik és programjainkat a változó igényeknek megfelelően folyamatosan tökéletesítjük
mert professzionális és tapasztalt munkatársi háttér rel rendelkező cég vagyunk
mert saját szakmai képzésünkre évről-évre komoly hangsúlyt helyezünk
mert a tréningjeink résztvevőivel személyes kapcsolatot alak